|
|
|
Gyros pitában
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg fogós liszt
1 mokkáskanál só
1 kiskanál szárított élesztő
Meleg víz
0,7 dl olívaolaj
A töltelékhez:
40 dkg csirkemell filé
1 evőkanál KNORR FŰSZERVARÁZS GYROS
0,5 dl o... |
|
|
|
|
|
|
|
Mozzarellával és paprikával töltött padlizsán
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán,
15 dkg mozzarella,
10 dkg marinált pritaminpaprika,
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 KNORR Tejszínes paprikás csirke Rafinéria,
só, bors, v. KNORR Gyros fűszerkeverék,
olívaolaj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... paprikával töltött padlizsán
Hozzávalók (2-3 adag):
500 g padlizsán
150 g mozzarella
100 g marinált pritaminpaprika
2 dl tejszín
1 dl víz
1 KNORR Tejszínes paprikás csirke Rafinéria
só, bors (vagy KNORR Gyros fűszerkeverék)
olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk vékony szeletekr... |
|
|
|
|
|
|
|
... Készre sütöm, majd hidegen 5 x 5 centis kockákra szelem
************************************ ************
Aranysárga karfioltekercs
Hozzávalók: 2 db KNORR Zöldségleves kocka, 2 ek vaj, 4 ek liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott ek reszelt sajt, 3 ek darált sonka, reszelt sajt
Elkészítés: A tö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hidegen 5 x 5 centis kockákra szelem
************************************ ************
Aranysárga karfioltekercs
Hozzávalók: 2 db KNORR Zöldségleves kocka, 2 ek vaj, 4 ek liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott ek reszelt sajt, 3 ek darált sonka, reszelt sajt
Elkés... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Gyroshoz
40 dkg pulykacomb felső, filézett
1 fej vöröshagyma nagy fej
3 db fokhagymagerezd
3 evőkanál olaj
2 evőkanál Knorr Gyros Fűszervarázs
só
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy kockázzuk. Az uborkát megmossuk, alm... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 evőkanál Bertolli margarin
2 kiskanál Knorr Gyros Fűszervarázs
8 db tojás
40 dkg burgonya
10 dkg vöröshagyma
1 db aprított fokhagyma
10 dkg juhsajt
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát lereszeljük, a hagymát karikára vágjuk. A margarinon megpirítjuk a hagymát, majd átpároljuk benne a reszelt burg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb vagy csirkemell felcsíkozva
Knorr Gyros Fűszervarázs
1/2 liter tejföl
1 db fokhagymagerezd lereszelve
só kevés
bors kevés
1 evőkanál Globus Majonéz
1 kg burgonya hámozva, csíkozva
1 csomag salátamix kis csomag, esetleg zöldségek felkockázva
olaj a sütéshez
sajt reszelt
Globu... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
50 dkg sertés tarja
1,5 dl joghurt
4 evőkanál napraforgó olaj
4 db pita
friss zöldségek
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és h... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g pulykacomb filé vagy pulykamell filé
1 tasak Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
1/2 kiskanál őrölt fahéj
120 g aszalt sárgabarack lehetőleg kénezetlen
1,25 dl joghurt
1 csokor menta levél helyettesíthetjük petrezselyemmel, vagy korianderrel is
150 ml víz
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Á... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
50 dkg darált sertéshús
2 pohár joghurt
4 evőkanál napraforgó olaj
4 db tortilla lap
10 dkg trappista sajt
friss zöldségek a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük el a Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a darált h... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
550 dkg leveles tészta friss
2 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
2 evőkanál Knorr Gyros Fűszervarázs
2 evőkanál fokhagyma granulátum
15 dkg trappista sajt szeletelt
15 dkg főtt sonka szeletelt
15 dkg nyers füstölt sonka szeletelt
Rama margarin
só
Elkészítés:
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
50 dkg sertés tarja
1 pohár natúr joghurt
4 evőkanál napraforgó étolaj
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben elkeverjük a Knorr Gyros Alapot 4 evőkanál olajban, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, jól átkeverjük és állni hagyjuk 1-2 percig.
Egy másik keverőtálban... |
|
|
|
|
|
|
|
... köménymag őrölt
1 csomag zsázsa
8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
80 ml Globus Majonéz
80 g Globus Ketchup
20 g Rama margarin
300 g sertés karaj
1 csomag Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
2 evőkanál napraforgó olaj
1 csipet feketebors őrölt
Elkészítés:
A húst vágjuk fel 1 centis szeletekre, adjuk hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 dl tej
2 kiskanál cukor
2 dkg élesztő
2 evőkanál olíva olaj
só
Globus Ketchup
1 csomag Knorr Gyros Fűszervarázs
reszelt sajt
sonka szeletelve
olaj kikenéshez
Elkészítés:
Langyosítsuk meg a tejet. Tegyük bele a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt.Ha felfuto... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g süllő filé lehet más fehér húsu hal
2 evőkanál Knorr Gyros Fűszervarázs
150 g tészta tetszőleges formájú
1 fej brokkoli friss
3 db paradicsom közepes
4 db tojás
1 pohár 20%-os tejföl kicsi
100 g sajt trappista
1 kiskanál őrölt szerecsendió őrölt
20 g Rama margarin margarin
50 ml olíva olaj ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g darált marhahús
200 g darált sertéshús
20 db szőlőlevél
50 g rizs
1 db vöröshagyma
1 db citrom leve
300 ml joghurt
1 csomag Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
1 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
Elkészítés:
Kis kockára vágjuk a hagymát és adjuk a húshoz.
Az egészet keverj... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel
50 dkg sertés tarja
1,5 dl joghurt
4 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük el a Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
Egy másik kev... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg csont nélküli bárányhús (eleje, lehet fiatal birka is)
500 g hagyma
500 g cukkini
2 pohár száraz vörösbor
2 db babérlevél
3 evőkanál olaj
3 evőkanál Knorr Gyros Fűszervarázs
0.50 liter víz
1 db Knorr Marhahúsleves-kocka
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst vágjuk fel egyforma kockákra, majd s... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg pulykamell
Knorr Gyros Fűszervarázs
1,5 dl olaj
250 g joghurt
só
1,5 kiskanál oregánó
Elkészítés:
A húst megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerrel alaposan megszórjuk és jól átforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön belőle.
150 ml olajat teszünk egy edénybe és elkezdjük sütni. A hú... |
|
|
|
|
|